Wat is Cardio-Kickboxing?

Een hoog intensieve cardiotraining (HICT) door middel van technieken uit het kickboksen. We zullen je de technieken uit het kickboksen aanleren zodat je op een veilige, veelzijdige en intensieve manier kan werken aan je conditie, kracht, lenigheid en verbetering (toning) van je lichaam. Het gaat niet om fysiek contact zoals bij andere vormen van boksen. Alle trappen en stoten worden uitgevoerd op een kussen waardoor we lichamelijke blessures willen voorkomen. Tijdens deze trainingen word je begeleid door een professionele sportinstructeur die je zal motiveren om door te zetten.

Voor wie is Cardio-Kickboxing geschikt?

Deze training is geschikt voor iedereen die een uitdaging niet uit de weg gaat. Door zowel mannen als vrouwen, jong of oud en beginnende of gevorderde sporter kan er worden deelgenomen aan deze training. Ervaring met kickboksen of een andere vechtsport is niet noodzakelijk.

Wat heb je nodig?

  • Een gewone sportieve (makkelijk bewegende) outfit en goede (schone) sportschoenen zijn voldoende.
  • Een flesje water en een handdoek.
  • Eigen bandage of oude sportsokken met een gat voor je duim, in verband met de hygiëne van onze handschoenen.
  • In onze Fysiotheek hebben we alle materialen voor deze lessen op voorraad.
  • Indien je ze hebt mag je eigen bokshandschoenen

Wat zijn de kosten?

Cardio-Boxing valt onder de groepslessen, kijk voor de tarieven onder Fitness in de Tarieven tabel.
Een proefles is gratis. Om teleurstelling te voorkomen is het verstandig om voor een proefles contact op te nemen met Fysiotheek. Er wordt dan een plekje voor je vrij gehouden.

Wanneer?

Maandag            19.30-20.30 uur
Woensdag          19.30-20.30 uur